Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Óz, a hatalmas
  2023-04-16 09:20:43, vasárnap
 
  Az Óz, a hatalmas (eredeti cím: Oz, the Great and Powerful) egy 2013-ban bemutatott amerikai fantasztikus-kalandfilm.
A film L. Frank Baum Oz, a nagy varázsló című világhírű regénye alapján készült, továbbá egy előzmény az 1939-es Óz, a csodák csodája című film történéseinek.
A film visszanyúl a kezdetekhez és bemutatja, hogyan lett Ózból, a pitiáner kis cirkuszi bűvészből a mindenki által ismert és tisztelt nagyhatalmú varázsló.

Miről is szól a film?
1905-ben, Kansasben Oscar "Oz" Diggs egy pitiáner kis bűvész egy vándorcirkuszban, szélhámos, valamint nagy nőcsábász. Miután felsül egyik nagy mutatványában, csalódást okoz egy beteg kislánynak, és megtudja, hogy egyetlen igaz szerelme hozzámegy egy másik férfihoz, úgy érzi, ennél rosszabb már nem lehet. Csakhogy ekkor egy tornádó magába szippantja őt, miután egy hőlégballonnal távozik a cirkuszból. Oscar kétségbeesetten imádkozik, hogy nem akar meghalni, és ha élve megússza ezt a kalandot, megígéri, hogy mostantól jó ember lesz. A tornádócsőben kavarogva eszméletét veszti, s mikor magához tér, egy különös, ismeretlen helyen találja magát: Óz birodalmában.

Oscar hőlégballonja lezuhan egy folyó közepén. Itt hősünk találkozik Theodórával, egy fiatal és gyönyörű boszorkánnyal, aki abban hisz, hogy egy megjövendölt varázsló elpusztítja a gonosz boszorkányt, aki megölte Óz királyát. Szerinte Oscar a várva várt nagy varázsló, és azért jött, hogy békét és boldogságot hozzon a birodalomba, így elvezeti őt Smaragdvárosba. Az út során Oscar elcsábítja Theodórát, ahogy a legtöbb nőt szokta, s az ifjú boszorkány halálosan beleszeret Oscarba. Smaragdvárosban találkoznak Theodora nővérével, a szintén szépséges Evanórával, aki elmagyarázza Oscarnak, hogy a gonosz boszorkány a sötét erdő mélyén lakik, és csak úgy lehet megölni, ha a saját varázspálcáját ellene fordítják. Ha Oscar sikerrel jár, ő lehet Óz új uralkodója, s minden képzeletet felülmúló gazdagság vár reá.

Oscar tehát útnak indul a sötét erdőbe, hogy legyőzze a gonosz boszorkányt. Útja során melléje szegődik egy Finley nevezetű repülő majom, ami elkötelezi magát Oscar mellett, miután megmentette őt egy oroszlántól. Eljutnak egy lepusztult porcelánvárosba, amit a gonosz boszorka seregei romboltak szét. Itt Oscar meggyógyít egy árván maradt kínai kislányt, egy élő porcelánbabát, akinek megragasztja eltört lábait. Immár ő is csatlakozik hozzájuk. A kis csapat eljut a sötét erdőbe, ahol szembekerülnek a "Gonosz boszorkánnyal", Glindával. Ő elmondja, hogy ő Óz hajdani királyának lánya, akit Evanora ölt meg, és, hogy Evanora az igazi gonosz boszorkány. Mindezt Evanora végignézi kristálygömbjén át, és repülő majomseregeit küldi Oscar és Glinda ellen, hogy végezzenek velük, ám ők szerencsésen megmenekülnek.
Theodora a kristálygömbben látja, hogy Oscar együtt van Glindával, amitől igencsak elszomorodik. Evanora elhiteti vele, hogy Oscar mindvégig csak játszott vele, sosem szerette őt igazán. Felajánlja, hogy egy varázslat segítségével segít neki örökre elfelejteni Oscart, és egy mágikus almát nyújt
át neki. Ám galádul becsapja a húgát; amint Theodora beleharap az almába, elveszti minden szépségét, és kedvességét, a szíve megkeményszik, a bőre bezöldül és megcsúnyul. A gonosszá vált Theodora bosszút esküszik Oscar ellen, amiért megbántotta őt.

Smaragdvárosban megrettenti a lakókat, azzal fenyegetve, hogy ő és Evanora lecsapnak a városra félelmetes seregükkel, hacsak a nagy varázsló nem áll ki ellenük. Oscar elbizonytalanodik, és menekülőre fogná a dolgot, noha Glinda biztosítja őt, hogy le tudja győzni a boszorkányokat, mert ha nem is igazi varázsló, de ennek ellenére tehetséges, és nagy tudás lakozik benne. Oscar ezen felbátorodva, és felidézve magában nagy hőse (Thomas Alva Edison) munkásságait, elhatározza, hogy azt fogja tenni, amihez a legjobban ért: a szemfényvesztéshez. Smaragdváros polgárainak segítségével megszervezi eddigi legnagyobb bűvésztrükkjét.

Elérkezik a nagy csata napja, Evanora és Theodora a város ellen uszítják félelmetes repülő majomseregüket, megrettentve ezzel a városlakókat. A harc során Glinda is fogságba esik, akivel Evanora egyszer s mindenkorra végezni akar. Oscar látszólag el akar menekülni egy hőlégballonnal, amit a boszorkányok észrevesznek, és felgyújtják, így mindenki halottnak hiszi őt. Ám Oscar nem tartózkodott a ballonban, hiszen ez csak a trükkjének egy része. Később "varázslatos módon" megjelenik egy füstfelhőben (amire valójában egy kivetítő sugározza ki az arcát), és némi tűzijáték segítségével teljesen ámulatba ejti Óz népét, ezáltal mindenkivel elhitetve, hogy ő a hatalmas, nagy varázsló. Mivel a boszorkányok képtelenek átlátni Oscar trükkjein, vagy harcolni az ellen, így visszavonulót fújnak. Oscar bocsánatát fejezi ki Theodórának, amiért megbántotta őt, és elmondja, hogy mindig szívesen látják őt Ózban, de Theodora nem hallgat rá, és örök bosszút esküszik a varázsló ellen. Evanora ezalatt végzetes varázspárbajt vív Glindával, melyből utóbbi kerül ki győztesen; összetöri Evanora varázserejű nyakláncát, amitől ő elveszti szépségét, fiatalságát, és minden hatalmát. Glinda örökre száműzi őt Ózból, de Evanora megesküszik, hogy egyszer még visszatér, majd majomserege szárnyain elrepül.

A boszorkányok legyőzésével Ózban béke köszönt be, Oscarból pedig az a nagy varázsló válik, akire mindenki számít. Noha nincs varázsereje, a maga módján képes segíteni és védelmezni a népét. Köszönetet mond a barátainak, amiért hittek benne, és egyenként megajándékozza őket, ezzel mindenki legnagyobb álmait váltja valóra.

A film előzetese:
https://youtu.be/PvtFLgaQCZQ


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: vándorcirkuszban, kristálygömbben, porcelánvárosba, kétségbeesetten, smaragdvárosban, kristálygömbjén, bűvésztrükkjét, szembekerülnek, smaragdvárosba, varázspálcáját, boszorkányokat, majomseregüket, hőlégballonnal, megajándékozza, majomseregeit, porcelánbabát, varázspárbajt, boszorkánnyal, mutatványában, tornádócsőben, hőlégballonja, visszavonulót, történéseinek, megmenekülnek, megkeményszik, smaragdváros, segítségével, füstfelhőben, megjövendölt, birodalmában, megrettentve, észrevesznek, boszorkányok, városlakókat, munkásságait, legyőzésével, 2013-ban bemutatott, nagy varázsló, csodák csodája, film visszanyúl, mindenki által, beteg kislánynak, másik férfihoz, tornádó magába, hőlégballonnal távozik, tornádócsőben kavarogva, folyó közepén, megjövendölt varázsló, gonosz boszorkányt, várva várt, ifjú boszorkány, szintén szépséges, Frank Baum Oz, Kansasben Oscar, Szerinte Oscar, Mindezt Evanora, Thomas Alva Edison,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Png kutya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  A jó emberek mindig szépek mar...  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Annuska bar...  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A sors  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Png lepke  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Régi emberek, akikre máig büsz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Fekete-erdő desszert  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Lóhere  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Idő  Nem tudhatod  Nem tudhatod  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Hazára minden embernek szükség...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
2013-ban bemutatott, nagy varázsló, csodák csodája, film visszanyúl, mindenki által, beteg kislánynak, másik férfihoz, tornádó magába, hőlégballonnal távozik, tornádócsőben kavarogva, folyó közepén, megjövendölt varázsló, gonosz boszorkányt, várva várt, ifjú boszorkány, szintén szépséges, gonosz boszorkány, sötét erdő, saját varázspálcáját, sötét erdőbe, lepusztult porcelánvárosba, gonosz boszorka, árván maradt, igazi gonosz, kristálygömbben látja, varázslat segítségével, mágikus almát, szíve megkeményszik, bőre bezöldül, gonosszá vált, városra félelmetes, nagy csata, város ellen, harc során, boszorkányok észrevesznek, kivetítő sugározza, boszorkányok képtelenek, varázsló ellen, boszorkányok legyőzésével, maga módján, film előzetese, vándorcirkuszban, kristálygömbben, porcelánvárosba, kétségbeesetten, smaragdvárosban, kristálygömbjén, bűvésztrükkjét, szembekerülnek, smaragdvárosba, varázspálcáját, boszorkányokat, majomseregüket, hőlégballonnal, megajándékozza, majomseregeit, porcelánbabát, varázspárbajt, boszorkánnyal, mutatványában, tornádócsőben, hőlégballonja, visszavonulót, történéseinek, megmenekülnek, megkeményszik, smaragdváros, segítségével, füstfelhőben, megjövendölt, birodalmában, megrettentve, észrevesznek, boszorkányok, városlakókat, munkásságait, legyőzésével, elszomorodik, megragasztja, elmagyarázza, felbátorodva, tartózkodott, szerencsésen, fantasztikus, varázslatos, theodórával, elpusztítja, felgyújtják, boszorkányt, mindenkivel, theodórának, fiatalságát, megesküszik, varázserejű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 556
  • e Hónap: 1027
  • e Év: 5759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.